Chili & Limes | Ljubljana-Rudnik | Supernova

Nekaj strastnega je v mehiških jedeh, da so tako zelo priljubljene. V restavraciji Chili & Limes so vedno iz pristnih sestavin in pripravljene, da jih enostavno vzamete s seboj.

Chili & Limes

Delovni čas
ponedeljek 10.30 - 21.00
torek 10.30 - 21.00
sreda 10.30 - 21.00
četrtek 10.30 - 21.00
petek 10.30 - 21.00
sobota 10.30 - 21.00
nedelja Zaprto
Naslov
Jurčkova cesta 223
1000 Ljubljana
Plačilna sredstva
gotovina, kreditna kartica, Darilna kartica Supernova
Telefon
E-pošta
Spletna stran
Kategorija
Kavarne in restavracije
Naslov
Jurčkova cesta 223
1000 Ljubljana
Plačilna sredstva
gotovina, kreditna kartica, Darilna kartica Supernova
Telefon
E-pošta
Spletna stran
Kategorija
Kavarne in restavracije

Pestra svežina mehiških okusov

Dobrodošli v Mehiki! Seveda se še vedno nahajate v nakupovalnem centru Supernova Ljubljana Rudnik, a ko obiščete restavracijo Chili & Limes vas bodo slastne kulinarične vonjave v mislih odpeljale daleč v Srednjo Ameriko. Prste si boste obliznili ob dobro poznanih in priljubljenih tradicionalnih mehiških jedeh v sodobnih izpeljankah, ki jih sveže pripravijo in hitro postrežejo v slogu ulične hrane, kot pravi 'street food'.

Tortilje kot osnova ali spremljava številnih mehiških jedi, so pri njih 100-odstotno koruzne. Veljalo bi posebej omeniti, da svinjsko in goveje meso skrbno marinirajo, nato pa počasi pečejo v tako imenovanem 'smokerju'. Sveže pripravljene so tudi vse marinade in salse, pa tudi domač tortilja čips. Torej, kaj boste izbrali danes? Meni mehiške restavracije je pester, saj nudijo raznovrstne tacose, buritto bowle, quesadillase in taquitose, seveda ne sme manjkati slavni guacamole. In ne pozabite nazdraviti s priljubljeno mehiško pijačo – sodo Jarritos.

Chili & Limes – restavracija prave mehiške hrane

Kuharske entuziaste v Chili & Limes inspirirajo sveže pripravljene jedi pristnih mehiških okusov, a v sodobnih variacijah po lastnih recepturah. Slastni okusi, sveže arome in izbrane lokalne sestavine zagotavljajo kulinarični užitek v slogu popularne ulične hrane. Če nimate časa za obisk pri njih, vam naročene jedi zapakirajo za s seboj.

Njihove kulinarične specialitete se začnejo pri 100-odstotno koruznih pravih mehiških tortiljah, sveže pripravljenih salsah in marinadah, domačem tortilja čipsu in guacamole omaki, stopnjujejo s tacosi, taquitosi in quesadillasi v različnih mesno zelenjavnih kombinacijah ter bogato naloženih mehiških skledah – buritto bowlah. 'Smoker' je skrivnost njihove priprave govejega in svinjskega mesa, ki ga v Chili & Limes mariniranega po posebnem postopku pečejo več ur. Tako dosežejo izjemno polne okuse in sočnost. Svinjino in govedino dobavljajo od slovenskih rejcev, pa tudi pri ostalih sestavinah dajejo prednost lokalnim in sezonskim živilom. Na meniju je tudi skrb za okolje, saj so 'take away' krožniki, pribor in kozarci iz ekološko razgradljivih materialov.

Kaj izbrati za predjed in kaj za glavno jed, ob prepoznavno mehiških jedeh ne bo težka izbira, za nekaj osvežujoče drugačnega pa naročite najbolj priljubljeno mehiško pijačo - sodo Jarritos, ki je slajena s sladkornim trsom.